Onderhouden is behouden

Bomen rooien als ze niet meer te redden zijn

Wanneer blijkt dat een boom niet meer te redden is door aantasting of ziekte, zullen we in de meeste gevallen adviseren om de boom te (laten) verwijderen / kappen. Of moet de boom bijvoorbeeld plaatsmaken voor nieuwbouw? Dan zit er niets anders op dan het verwijderen van de boom. Een behoorlijke klus, maar gelukkig kun je het gehele traject uit handen geven aan Wageveld’s Boomverzorging.

Een boom rooien: hoe werkt dat?

Je kunt niet zomaar alle bomen kappen. Allereerst moet er wellicht, door jou of ons, een kapvergunning worden aangevraagd. Daarna kunnen wij op verschillende wijzen de boom voor je weghalen. Dit doen we bijvoorbeeld met de klimtechniek of afhangtechniek.

De techniek die we gebruiken, is afhankelijk van de locatie en situatie van de boom. De volgende stap is het stukje voor stukje ‘afbreken’ van de boom. Uiteraard kunnen we de boom ook vellen (in één keer omzagen) of rooien door gebruik te maken van een grote telescoopkraan. Bij het verwijderen van de stobben (wortels) frezen we de boomstronk weg. Zo kunnen we – indien gewenst – ook een begin maken voor nieuwe aanplanting.

Verschillende manier om de boom te verwijderen

Een boom verwijderen in een omgeving met veel huizen en gebouwen of op een druk kruispunt? Geen probleem! Waar de boom ook gekapt moet worden, Wageveld’s Boomverzorging klaart de klus snel en professioneel.

Al klimmend breken wij de boom in no time af. Daarbij gebruiken we een afvangsysteem, dat ervoor zorgt dat de verwijderde takken en losse stukken hout geen schade aanrichten. Het vanaf de grond vellen van de boom is ook een optie, maar alleen als er in de omgeving genoeg ruimte is om de boom te laten vallen. Uiteraard laten we je niet achter met een gevallen boom en losse takken. Die voeren we netjes voor je af. Het vrijkomende snoeihout wordt ter plekke versnippert door onze snippercombinatie.

Moeilijk bij te komen? Moet er een (grote) boom worden verwijderd op een lastige locatie? Bijvoorbeeld een locatie in een binnentuin of stadstuin. Indien nodig kunnen we dan bijvoorbeeld een telescoopkraan inzetten  Dat scheelt zowel in tijd als kosten.

Laat je door Wageveld’s Boomverzorging adviseren over de juiste manier om jouw boom te verwijderen. Bel 06 - 10 39 34 49 of mail naar info@wagevelds-boomverzorging.nl.

Vergeet de boomverzorging niet

Het aanschaffen van bomen kan een grote investering zijn. Voor een optimaal resultaat doe je er goed aan om ook te investeren in de verzorging van je bomen. Neem hiervoor contact op met Wageveld’s Boomverzorging uit Rockanje.

 

Laat Patrick je bomen verzorgen